Tribunal

Dr. Rafael Oliva

Llicenciat en Medicina a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona el 1984 i Doctor en Medicina en la mateixa Universitat el 1986. Formació postdoctoral al Departament de Bioquímica Mèdica de la Universitat de Calgary, Canadà, 1986-1989, i Postdoctoral al Centre del Genoma Humà del Laboratoris Lawrence Berkeley de Califòrnia, USA. Professor Titular i Coordinador de la Genètica Mèdica des de 2001, i Especialista Sènior a l’Hospital Clínic des de 1996. 

Temes de recerca: Proteòmica i Genòmica de la infertilitat a l’home. Proteïnes nuclears, expressió gènica i organització del genoma a l’espermatozoide. Integritat germinal i malaltia.

Docència: Genètica Mèdica. Genoma Humà i nous avenços en recerca, diagnòstic i tractament.

Dr. Àngel Messeguer 

Llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona el 1969 i Doctor en Química per la mateixa Universitat el 1974. Formació postdoctoral a la Universitat de Cornell (USA) durant 1978-1979. És Professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques des del 1991 i està adscrit a l'Institut d'investigacions Químiques i Ambientals de Barcelona, on dirigeix la Unitat de Química Bioorgànica. En l'actualitat és també Director del dit Institut i President de la Societat Catalana de Química (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) 


Temes de recerca: química mèdica, química combinatòria, antioxidants, mecanismes d'acció a nivell molecular de composts citotòxics.

Docència: ha participat com a professor de diversos cursos de tercer cicle a la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona.

Dra. Amalia Lafuente Flo

Doctora en Medicina i Cirurgia, Professora Titular de Farmacologia, de la Universitat de Barcelona, i investigadora de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques IDIBAPS i del CIBER de Malalties Mentals (CIBERSAM).

Al 1995 va treballar com Research Associate a la Universitat de Berkeley, i  és col·laboradora estable amb el grup de Farmacologia  de la  Universitat Johns Hopkins,  i amb el grup de Psiquiatria Molecular de la Universitat de Texas (Estats Units). Ha estat Investigadora Principal de més de vint projectes d'investigació, dedicats a la farmacogenètica, que han donat lloc a diverses publicacions en revistes internacionals, i una desena de tesis doctorals dirigides. Al 2006 se li va atorgar el Premi Internacional Hipócrates d'Investigación Mèdica.

Actualment és la responsable de la Unitat de Farmacologia de la Facultat de Medicina, secretaria del Departament d'Anatomia Patològica, Farmacologia i Microbiologia i la coordinadora de l'Àrea de Genètica del Grup Esquizofrenia Clínic (GEC).

Dr. Jacint Boix

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona l'any 1983. Doctor en Medicina per la mateixa Universitat l'any 1988. Formació postdoctoral (1988-1991) a les Universitats de Rochester (Nova York, USA) i Laval (Québec, Canada). Professor Titular de Farmacologia a la Universitat de Lleida (UdL) des de l'any 1992 i membre de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). El Dr. Boix dirigeix el laboratori de Farmacologia Molecular, pertanyent a aquestes institucions.

Temes de recerca: Modulació farmacològica dels mecanismes de mort cel·lular. Apoptosis. Inhibidors químics de CDK i altres proteincinases. Mecanismes oncogènics al neuroblastoma.  

Docència: Responsable de les assignatures de Farmacologia als ensenyaments de Medicina, Biomedicina i Biotecnologia de la UdL. Coordinador de l'assignatura Patologia i Terapèutica molecular al màster de Biotecnologia de la UdL

Dr. Xavier Xifró i Collsamata

Llicenciat en Bioquímica a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1999. Doctor en Bioquímica i Biologia Molecular a la mateixa Universitat l’any 2005.

Actualment és investigador postdoctoral del Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) en el Departament de Biologia Cel·lular, Immunologia i Neurociències de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona on desenvolupa l’activitat investigadora centrada en el estudi dels mecanismes moleculars implicats en la neurodegeneració en la malaltia de Huntington. També pertany al Departament de Ciències Mèdiques de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona on hi compagina la seva activitat investigadora amb l’activitat docent. 

Temes de Recerca: apoptosi, mecanismes moleculars implicats en la mort neuronal, factors de transcripció, Malaltia de Huntington
Docència: Professor Associat a la facultat de Medicina de la Universitat de Girona